Monday, November 30, 2009

.JJ Lim & YenTing's Wedding.




Woke up and went out to create awesomeness. More can be found @ here and my FB.

Saturday, November 28, 2009

Repost dari semalam sebab aktiviti SAMA!

Jam besar dinding menunjukkan pukl 7.30. Gua nak cakap pagi tapi untuk mengumumkan pukul 7.30 sebagai pagi agak pelik. Gua rasa macam malam sahaja.

Gua berdiri dan tengok cermin, rambutku tidak terurus, meninggi macam Guile dalam Street Fighter. Gua tersengih sedikit. Mata masih tidak ingin buka tetapi cahaya matahari sudah menyakitkan mata. Gua terenget-enget menuju ke bilik mandi, mata kecil.

Air panas dari showerku agak menenangkan. Gua teringat kembali peristiwa semalam. Gua tidak ingat minuman apa yang kita ambil tetapi gua ingat sessi "cheers" dan semangat "dancefloor" kami. Ramai yang turut serta, gua ingat nama Amber... yang lain sudah lupa. Unless yang gua sudah kenal lama. Tetapi yang baru gua sudah tidak ingat. Rupa mereka pun agak kabur, seperti lukisan air yang dicemari air hujan.

Gua tidak ingat nombor telefon mereka sebab gua tidak minta. Gua tidak ingin minta sebab gua lagak macho. Tak ingin jadi bapak ayam macam lelaki putih dan ahBeng-Beng dalam kelab.




Tuhan denda gua. Patutlah gua bangun sorang-sorang tadi. Gua gosok gigi termenung kejadian semalam. Gua tersengih.

Malam nanti nak pergi Slippery Senoritas Juru or QEII? Tengok dulu rancangan skema kawan-kawanku nanti.


Malam nanti nak pergi Sunday's Cafe jumpa ZaiZai kemudian bertolak ke rumah Hee. Saturday nights FTW!

Friday, November 27, 2009

.hangover.

Jam besar dinding menunjukkan pukl 11.00. Gua nak cakap pagi tapi untuk mengumumkan pukul 11.00 sebagai pagi agak pelik. Gua rasa macam petang sahaja.

Gua berdiri dan tengok cermin, rambutku tidak terurus, meninggi macam Guile dalam Street Fighter. Gua tersengih sedikit. Mata masih tidak ingin buka tetapi cahaya matahari sudah menyakitkan mata. Gua terenget-enget menuju ke bilik mandi, mata kecil.

Air panas dari showerku agak menenangkan. Gua teringat kembali peristiwa semalam. Gua tidak ingat minuman apa yang kita ambil tetapi gua ingat sessi "cheers" dan semangat "dancefloor" kami. Ramai yang turut serta, gua ingat nama ICE, Vanessa... yang lain sudah lupa. Unless yang gua sudah kenal lama. Tetapi yang baru gua sudah tidak ingat. Rupa mereka pun agak kabur, seperti lukisan air yang dicemari air hujan.

Gua tidak ingat nombor telefon mereka sebab gua tidak minta. Gua tidak ingin minta sebab gua lagak macho. Tak ingin jadi bapak ayam macam lelaki putih dan ahBeng-Beng dalam kelab.




Tuhan denda gua. Patutlah gua bangun sorang-sorang tadi. Gua gosok gigi termenung kejadian semalam. Gua tersengih.

Malam nanti nak pergi Slippery Senoritas Juru or QEII? Tengok dulu rancangan skema kawan-kawanku nanti.

Tuesday, November 24, 2009

.Cabaran All You Can Eat.

Cabaran: Menelan satu burger besar berharga lebih kurang MYR40 dalam masa satu jam.
Ganjaran: FOC burger itu.

Tahap kesusahan: 8 / 10
Tempat: New York Deli @ One Utama
Peserta: 8 orang. (1 orang satu burger)
Perasaan: Sila rujuk gambar di bawah.

Keputusan: Balik dgn perut buncit sambil bersendawa. Poket kurang MYR 40 satu burger.


Monday, November 23, 2009

.balik dari KL.

I'm back from KL. Had a wonderful time there with mah peeps. Photos of the awesomeness that is us will be out soon. In the meantime, you can check out Vincent's Long Call pics here.

Back to work mates.

Friday, November 20, 2009

.ke KL.

Malam ini I pergi KL untuk berjumpa geng-geng gedik gua. Kalo anda nampak sebuah kereta Suzuki Swift di Penang Sabtu dan Ahad esok dengan CF bonnet dan CF wing, tolong tahan. Ada orang curi kereta gua.

Letih sungguh gua jaga 2 blog koman yang takde orang komen ini.

Wednesday, November 11, 2009

.the goodness in mankind.

Ever since I got into Twitter. I've experienced many incredible things. From many incredible people. Some are just stuffs they make up, some are pure nonsense but once in a while you get that link which magically brings you to awesome stuffs that people do. These things which take so much determination and so much effort, you can't help but wonder how people get up and decide to go through with it?

Isn't this world amazing? I mean we always say god make beautiful things. I say screw that. Beautiful things are made by the people who look at it. Beautiful things are made by people everyday who chose them to be beautiful. To look at things differently is not a gift, it is an ability. One which we must consciously choose and decide.

If I look at rain today and decide it to be the most beautiful thing in the world, I would embrace it. I would look upon those kids that play under those raindrops with jealousy and yearn to be them. To embrace such beauty without a care for other's perception, for other's judgemental opinions. Rain... isn't it funny how we say its such a nuisance and it's a hinder to our day? When if looked at the right way, it can be the most beautiful thing on earth?

I think discreetly, humans are capable of so much miracles, so much love, so much goodness... that when looked back, it scares me. Because we choose to betray them and yearn for power, evil, jealousy and hatred.

I think religion is a bad thing. Because race does not divide us, religion does. Race merely makes us special. It gives us an identity. Religion makes us different.

Then again, I might be wrong. I'm just a simple guy trying to love.

Tuesday, November 10, 2009

Nak bungkus hamper itu satu kemahiran.

Gua beli hamper untuk client. Minivin mintak beli dari kedai kakak dia. Gua cakap ok. Minivin cakap awek dia pandai balut hamper. Gua kata takpe, sekadar balutan tu ala kadar dah cukup.

Jadi gua turun kat kedai akak Minivin semalam, SlinkySuz. Gua order hamper gua. Dia bungkus. Sambil tunggu dia bungkus gua duduk atas kerusi makan aiskrim. Gua tengok dia bungkus. Sambil tengok gua komen kata awek Minivin lagi pandai bungkus. Gua mintak dia jangan hampakan gua.

Lepas setengah jam dan 2 plastik pembungkus yang rosak. Dia hampir siap.

Gua kata "Bila awek Minivin balik kerja?"
SlinkySuz tanya "Kenapa?"
Gua jawab "Gua sebenarnya boleh tunggu hamper ini sampai esok... baik you balik mintak dia bungkus"
SlinkySuz tak puas hati.. "tak cantik ke?"
Gua diam seketika... "Bukan tak cantik, masih boleh diperbaiki kan?"

"Jahat" jawab SlinkySuz.



Amacam? Gua ada gaya politikus tak? Sbb kalo SlinkySuz yang bungkus... gua tak berani bawa ke ofis client.

Friday, November 6, 2009

.balas dendam burung gagak.

Semalam gua bayar RM2 untuk parking tempat berteduh. Sudah bosan dengan parking bawah pokok walaupun free. Hah! burung gagak semua... carilah kereta murahan lain untuk lap punggung kamu yang bertatahkan tahi hitam putih. Gua gelak apabila lalu pokok redah itu.



Hari ini gua balik dengan kereta hitam putih sebab burung gagak memang kecil hati.

Mana lastik gua?

Wednesday, November 4, 2009

.Sunsilk fucked me up?


Sunsilk fiasco.

This post might turn into a few pages. Basically I'm still pissed but I'm sooo fucking busy I can't be bothered to write in coherent sentences.

BTW, a couple of months ago. I bought that Sunsilk shit. That shampoo claiming to strengthen and prevent hair loss. I don't suffer from hair loss... yet but I love the smell. Its those ginseng gold shit. I'll post a pic when I get back after this.

Anyway, I bought them and since I share a bathroom with my bro and his gf, we use it together. My bro has short hair thus he doesn't really wash his hair much.

Fast forward a couple of weeks later, I found out that I've been losing a shitload amount of hair. It was horrendous. I began to freak out. I examined my food, was more careful with food intake. I stopped using hair gel for a while. Basically, I took great precaution in being anal about my hair loss. God forbid if it was pre-mature baldness... I'd be fucked up. No offense to bald heads but I really fancy hair.

Anyway, I was about to visit a hair specialist a couple of weeks back after being freaked out and traumatized. When I found a new bottle of shampoo and another bottle of hair tonic in the bathroom. My guess is, someone must be having the same shit as I do.

I asked my bro's gf. Yes she's having the same shit problem. We analyzed our problem. We don't eat the same meal. Maybe only the same warm plain water but we think that couldn't be the problem cause mom didn't experience it. We work in different places, we don't even meet that much. The only fucking thing we have in common is our body shampoo and hair shampoo which is in the same bathroom.

We decided to stop using that bitch of a shampoo and true enough, my hair strength grew back. My hair loss is no longer terrifying. I came to a soft conclusion that the shampoo from SUNSILK could be the cause of my hair loss but until I get further info from SUNSILK themselves, I couldn't be sure. So, I'm going to write a letter to their complaints or CS department hoping to get a reply.

I will post more details about the bottle tomorrow like mfg date, type, pics and etc. I hope Sunsilk takes this issue seriously. I want the actual truth behind this uncovered and I want an explanation from Sunsilk.

The letter and draft along with pictures and details will be sent to Sunsilk / Unilever once I sort out my work. For now, I'll try not to make a big fuss about it... yet.

p/s: I've used Sunsilk before, and NO, I've never had any problem with them. Even this ginseng shit... So I'm guessing this could be a mfg batch fuckup.

Monday, November 2, 2009

.Halloween Costumes We Love.





Tolong jangan pergi Halloween Party pakai macam SpongeBob atau Kambing. Sila rujuk fesyen diatas. Sekian, terima kasih.