Monday, March 8, 2010

Hot FM Big Jam.

Gua menjejakkan kaki ke atas padang ini. Stage semua telah disetupkan. Ramai yang berkerumun. Benda free memang semua orang nak. Kalau nak suruh aku bayar RM100 untuk kurangkan orang di sini, memang aku rela. Tapi apa nak buat, Hot FM memang sengaja nak buat kita lebih hangat daripada biasa. Hangat ini tidak biasa, hangat ini bersalutkan bau badan dan ketiak. Nasib baik I tinggi, orang lain yang merasa ketiak aku. Tersenyum sinih aku sambil sengaja naikkan tangan menjauhkan raksasa lain.

Gua dan Abbas memasuki ikut celah, nak tengok dgn lebih rapat lagi. Gua tahu lepas ini gua tak boleh duduk, tak boleh berganjak, nak pengsan pun kena pengsan setempat aje. Kalo tidak tak sempat gua tengok lubang hidung M.Nasir dan Anuar Zain. Kidding. Gua lebih suka lubang hidung band Bunkface, MUH, Hujan, FT dan Akim.

Shila udah perform tadi petang, kalo tidak boleh kita berbicara macam dulu kat PIFF. Album terbaru Shila dah keluar. Anda dah dapatkan belum? Dapatkan ori tahu? Setakat nak download itu biar download yang ori jugak. Jgn nak sumpah rezeki orang.

Anyway, sambil MUH menyanyi lagu 'La la la la Kerja' Budak bertiga tepi gua menari melompat lompat. Perempuan depan bagi dia satu jelingan. Mereka tertendang kaki aku jugak. Diorang memang tgh khusyuk dgn lagu ini. Gua tidak berganjak, menikmati lagu daripada MUH. Kesian gua tengok budak budak sebelah gua. Confirm belum dapat kerja lagi.

0 commented: