Epic dua.

Masa sudah menunjukkan pukul 2 pagi. Kita berenam masih duduk atas meja VIP di Fuel. Gua terpinga pinga kerana belum cukup mabuk. Gua pasti gua sudah kurangkan pengambilan minuman keras, tetapi gua dipaksa jugak. Met kata nak buat EPIC 2 hari ini. Gua layan.

2 jam kemudian...

Keluar lagu "Bad Romance" dari Lady Gaga. Memang kegemaran gua. Lagu Lady Gaga macam lagu techno, tak yah rentak, menari macam ayam berkokok pun OK gak sebab tune dia memang gila. Lainlah kalau lagu MJ ke, IYAZ ke, atau apa apa hip hop baru. Yang 'genre' macam itu memang kena ada skill breakdancing sikit. Takleh setakat hentam aje.

Gua menari. Kaki kiri, kaki kanan... Nampak muntah atas kasut. Terkejut babi...
Gua tengok kanan. Met muntah. Dia mula dengan titisan kemudian lepas setengah jam satu kampung dari mulut dia keluar mengunjungi kami. Masalahnya bukan muntah dia, masalahnya gua dah sediakan bucket untuk dia muntah, tapi dia tersasar. Macam sengaja nak muntah tepi bucket itu. Takpe, janji bukan gua yang lap. Kesian si budak dengan mop lantai itu.


Met duduk, ternyata malam itu sudah berakhir untuk dia. Dalam hati gua sumpah seranah dia, sebab sekarang gua nak ikut kereta (mengekori) dia balik.

30 minit kemudian, dia selamat sampai di rumah. Yang peliknya dia tidak berjalan terumbang-ambing.

Yang peliknya ialah mabuk dia begitu teruk sampai dia MERANGKAK pun terumbang-ambing.

Memang malam itu untuk dia... EPIC TWO.

Comments

Popular Posts