.hotel re-nai.

Kalo orang cakap dia ada function kat hotel renai? Adakah imej ini lintas di fikiran anda?


"I ada function kat 're-nai-san hotel'" kata si jelita dalam phone gua.

"'re-nai'?" Aku tergamat.

"Ya, 're-nai' alar... hotel femes tu. Takkan you tak kenal?" Jelas si jelita.

"Sumpah ku tak kenal. Hotel tu dalam hutan ke?" tanya aku.

Aku tidak bersikap sarkastik. Cuma ada unsur unsur kehutanan dalam perkataan 're-nai' tu.

"Ish, you ni sengaja. Malas lah nak cakap dengan you" Marah si jelita.

Terkejut aku.

Dengan nada yang lebih tegas. Aku bercakap "Eh, yang aku tak tahu apa si 're-nai' tu pun you nak merajuk ke? Esok aku tanya satu kampung. Tengok mereka kenal tak si 're-nai' ni!"

"Alah, hotel tu dekat KL pun ada. Takkan tak tahu! Jgn marah lar" pujuk si jelita.

"Re-nai?" aku cuba berfikir sejenak. "Hotel tu dalam PUDU ke?" tanya aku sambil tersengih.

"RENAISS..." si jelita tu cuba mengeja.

"RENAISSANCE" cakap aku. kemudian kami gelak sampai nak runtuh bumbung bilik.

Baru aku paham. Tetiba, jatuh standard hotel ni.

-----------------------------------------

My Project 365 Bokeh will commence this Wednesday. Basically, its a picture a day crap but all my pictures must have some out of focus qualities to accommodate the bokeh theme. Hopefully, I'll have time on my hands for this. I'm expecting some left out days but I'll try my best.

Comments

ndru said…
eh stop ur project bokeh but start a project bogel la.
zeemi said…
ndru, that one too many ppl start ady. see gutterpost.

Popular Posts