Saturday, November 8, 2008

.Maskara Shorties Detour.

Malam sudah menjelang, hari pun sudah gelap. Gua pakai baju putih favourite gua. Gua takde date dengan makwe malam ini. Gua mahu berjumpa lecturer gua. Dia bukan perempuan. Lelaki.

Bukan apa, gua tak nak kalah kepada 'charisma' dia. Sampai kat sana, gua tengok dia layan tetamu. Tersenyum gua, mengingatkan gua kepada masa masa language camp dulu.

November 1 8.30 malam adalah malam skreening Maskara Shorties di Rumah Pena. Gua dah cakap, kalau lu tak pi, lu lugi (aksen Bahasa Cina keluar dah).

Gua sampai dan mak aii.... terkejut dengan bilangan orang yang mengunjunginya.. bukan main banyak sampai hampir nak kalah konsert Nasyid Fasha Sandha. Huhuhu. Makan minum di sini free. Awek cantik serve. Gua tonyeh aje apa yang ada dalam mulut.

Tak sampai 10 minit, gua dah berpeluh. Busuk menusuki satu arena. Tok G pandai, dia pakai deodoran kat satu badan, sebab itu tak nampak sangat peluh dia. Tapi busuk tu busuk juga. Dia kontrol macho, kalo peluh itu boleh kontrol, memang dia kontrol jugak. Sebab dia selebriti, filem dia dah nak ditayangkan.

Gua layan filem dia. Kami semua layan filem dia.

Berapa inci diameter agaknya hidung Tok G masa itu?

Kosmo 1, Kosmo 2. Review Grip Phone 1, Review Grip Phone 2.

The gang minus HappyHunny and PreggieShima.

8 commented:

Tok Rimau said...

Gua manusia biasa. Berpeluh gak. Tapi peluh gua bau strawberry. Ha ha ha.

One of friends said,
"I tak faham la filem diorang ni. Yours is way better"

Gua senyum. Hidung gua macam terowong smart.

Anonymous said...

aku rs aku la yg ckp tu. dikala kwn2 aku sebok mahu msk ke rumah pena, nak mengambil gmbr brsama bekas pensuayah kesayangan. dan aku trpaksa mengalihkan kereta ku yg diumum mghalang lalulintas...huhuhu. sbb tu la aku xde dlm gmbr. bedebah btul

anyway, filem kamu is way better than the rest - hani -

feed said...

rasa rugi.menyesal.geram terhadap diri sendiri.kenapa aku tak pegi?kenapa aku tak join??arghhhhhhhhhh

zeemi said...

Tok, jangan makan durian sebelum malam Maskara Shorties.

Hani, u dapat A+ ngan Bintang utk language games ke? haha.

feed, jeles jgn tak jeles.

budakbarublaja said...

very obvious jimi tak kenal fasha sandha...ntah bila pulak pompuan tu ada kumpulan nasyid...jimi...jimi...

(",) strawberry said...

happyhunny and preggyshima...hehe..jimmy..nak nickname jugak...hehe...

zeemi said...

veri obious u tak kenal saya cik juro. fasha sandha from penang. ada makna tersirat tu. confirm crowd tu mengalahkan konsert nasyid FS kan? kalaulah dia ada.

zeemi said...

anese: yours will come. *-^ but all i can think of now is AntooAnese (sempena nama AntooFighter) hahaha.

Kidding. I actually have a nick for you. Stay tuned.

btw, gua nak gambar in your blog tu.