.kenapa bahasa Jepun?

dah ramai yang tanya aku, kenapa tak ambil perancis? zimbabwe atau mandarin?

bukannya aku tak nak ambil mandarin tapi aku dah boleh bertutur dalam bahasa mandarin, tinggal membaca sahaja. pada aku, bukannya masalah besar sangat kalau tak boleh baca. yang paling penting kita dapat berkomunikasi. janji masa aku sesat dan nak cari tandas, dapat juga aku tanya.

gua bukannya peminat bahasa jepun sangat masa kecik sebab tak rasa bahasa dia best. kalau nak diikutkan, perancis lagi best... sampai bertindih tindih lidah aku dengar orang bertutur dalam bahasa perancis.

tapi aku masih ingat lagi bagai semalam kejadian itu. aku masih tingkatan 1 atau darjah enam masa itu.

kami tiga sekawan (nama mereka ditutupi untuk melindungi kemaluan mereka) pergi ke kedai video hongkong. masa tu, kedai video hongkong masih menyokong video VHS lagi. aku masih ingat aku mempunyai akaun dalam kedai video.

kecik kecik dah ada akaun video. aku rasa transaksi akaun video aku mengalahkan transaksi akaun bank aku.

gua tiga sekawan sampai di kedai video dan menyewa filem callgirl. masa itu, callgirl memang femes. kalau anda tak tahu, anda sah wanita, bukan lelaki.

kita bertiga berbasikal balik ke rumah. sampai dekat rumah, bukak tv, bukak VHS player.. layan filem callgirl.

terkejut babi tapi tak terkejut sangat. yang terkejut tu, 10 minit ke tengah, dubbing filem jepun keluar.

"amateur dubbers" fikir aku.

perempuan itu menjerit dalam bahasa jepun. gua tak pehem sepatah kata apa yang perempuan itu kata... tapi sejak hari itu, aku rasa memang sexi bahasa Jepun. Aku bertekad nak belajar.


nasib baik tak keluar filem aryan, russian, perancis, korean atau spanish selepas insiden itu. kalau tidak... jenuh aku nak belajar semua ini.

p/s: semalam happyHunny called. dia tanya pasal kenapa aku masuk hospital. aku kata sebab air mani sedang meleleh keluar dari skrotum aku yang tidak lagi kalis air menyebabkan aku mandul. kemudian kami berbincang lebih lanjut tentang kes ini ala House MD. lawak giler si betina ni.

p/s: sorry, itu filem Showgirls.. bukan Callgirls. Dah tua, tak puasa pulak tu. memori kureng.

Comments

Tok Rimau said…
Aku tak pernah tahu VHS Call Girls. Adakah aku wanita? damn. Tapi aku suka wanita. damn. Then, aku adalah lesbian jantan. I am a lesbian trapped in a man's body.
zeemi said…
I will never look at you the same way again. You have scarred me. No, seriously.

Tapi VHS CallGirls memang femes. sumpah.

tapi diingatkan balik... macam Showgirls pulak. ahahak... malu siut.

*goes to edit post a bit*
beep said…
hahaha.dats all

Popular Posts