Friday, August 15, 2008

.daily dose.

turbo tak jadi

----------------------------------------

Balasan Mazee.

hari ini mazee (mama zeemi) keluar utk buat kerja di penang.
mazee baru dapat pos baru sebagai seorang yang senior dalam ofis dia. semua benda remeh temeh pun dia kena buat report. maklumlah, orang yang in-charge hanya pandai buat report dan arahkan orang saja.

mazee bimbang dia boring. dia mintak laptop I untuk dibawanya ke kursus dia.
I pun pinjam. remeh saja hal itu. I memang sayang mazee.

tapi dia tanya I bermacam benda. dari macam mana nak buka komputer tu ke macam mana nak "save" file dalam pc.

aku cuba memberi tunjuk ajar. tetapi diajar-ajar pun dia tak faham.
bukannya dia tak faham, arahan aku simple aja...

Bukak File, Kalau nak save file baru tekan "Alt" + "F", select "Save As" dan bla bla bla...

Tetapi Mazee tak yakin. Tutorial aku mengambil masa setengah jam. Dalam masa tu, aku semakin hilang sabar dan tutorial aku menjadi kelam kabut. Mazee perasan tapi diam aje.

Lepas itu, dia masih tanya lagi.

"Alt F" lepas itu apa ye? lupa.

Aku terpaksa jelaskan lagi. Memang sah ingatan mazee kurang bagus.

Aku masih ingat lagi kali terakhir dia minta bantuan tentang benda elektronik. MP3 player dan recorder aku dipinjamnya ke kursus. Dia tanya bermacam-macam sebelum dia berangkat.

Keesokannya, MP3 dan recorder aku rosak. Dia kata itu balasan sebab aku tak sabar semasa mengajar mazee.



Sekarang I risau dgn laptop I.

0 commented: