.insurans mulut.

aku ternganga di kereta miniVin. Dia sedang membebel lagi. Biasa tu. Aku dah biasa dengan karenahnya. Sering berjenaka budak ini.

"Eh, aku lapar lah. Nak makan McDonald ni." katanya.

Kami baru keluar dari PC Fair. Sejenis karnival yang menjual beraneka benda komputer. Bermacam-macam ada, dari cakera keras ke kayu riang. Ya, itulah yang diajar kepada aku di universiti. Tidak kreatif langsung Bahasa kebangsaan ini.

"Kita dah lalu McDonald tadi. Kau tak cakap awal awal." senyum aku.

Dia berlagak pandai lagi, "Aku nak pergi yang drivethrough tu lah. Yang pandu lalu senang."

"Kau berhenti, aku turun dan beli... pandu lalu lah tu."

Terdiam seketika aku. Bodohnya aku menyusahkan diri.

"Bagus idea kau. Nanti sampai kat drive through tu, kau turun beli yeah"

Aku dan dia gelak macam budak 15 tahun. Memang sial mulut aku ni, tak ada insurans.

-----------------------------

MiniVin membebel lagi. Macam dah lali telinga aku. Aku bertanya tentang aweknya yang cun dulu, sekarang dah pisah.

"Kerja kat tempat JollyYeap lagi ke awek dulu mu?" tanya aku.

"Ya, sekarang semakin teruk dia, macam tak bertenaga dan susut air muka dia" katanya.

"Dulu kau yang rekomenkan kerja ini kat dia kan?" tanya aku dengan serius.

"Bukan pasal kerja, mungking pakwe dia kut. Ish, tak taulah. Nak kahwin dah dua budak tu. Aku dengar macam akhir tahun ini."

"Eh cepatnya" semput aku, terkejut.

"Entahlah apa yang dia fikir, baru kenal berapa lama. Aku dengan dia pun dah 6 tahun. Tapi break juga" katanya.

"Benda macam itu tak berkenaan dengan masa. Mungkin dah dijumpa jodohnya."

Aku ternganga sejenak selepas itu.
Dia gelak lagi.
Aku tak nak keadaan menjadi tegang, aku pun ikut gelak.

Sah lah mulut aku ni tak ada insurans.

Comments

wEn said…
aish aish...mesti beli insurans utk mulut kau tu ler...jgn asyik ingatkan kau punya swift aje...mulut kau tu pun kene juge...
bte.. how did you insert those cute 'blogroll' 'comments' labels onto your layout?

i tried doing something like that last time by playing around with bloggers page elements and html and i couldnt get it right :S

will appreciate it a lot if you could help me there! :)
zeemi said…
wen, mana nak beli? AIA, AIG, ABC, DEF.. semua tak ada.

JstAnthrTrgdy, pls go here. Hope it helps. I copied it out from my comment box source.
zeemi said…
forgot to add in the pic, change the 8 to your desired number of recent comments.
oh.. i think you didnt get what i was trying to say.. i was referring to these: http://img.photobucket.com/albums/v194/jimmyang/chicklets.jpg
http://img.photobucket.com/albums/v194/jimmyang/comments.jpg

sorry if i didnt make myself sound clearer :(
zeemi said…
oh, malu malu.

You need to expand the widget template, find the header/tag for the title and replace it with an image.

for detailed explanation very hard leh...
hmm, i think you can just do a print screen of the html that you have edited.

im not sure which part of the html to edit. the widget html is so complicated.

thanks a lot ya
zeemi said…
jstanthrtrgdy, go to layout, expand the widgets template.. you know lar, the usual. and then follow this image instructions.

INSTRUCTIONS
:D!!!

Thank you sooo much! When I've the time to edit my blog layout, I'll credit you for it :))
wEn said…
I know where to buy, insurance call GF...that'll help insured and sweetened your mouth ^^
zeemi said…
I think with girls, irregardless of status, I'm more careful with words... exception of a few lar, like our old classmates. If those also wan to tapis then... wtf can die wei.

Popular Posts